Rekisteröidy

Olen lukenut ja hyväksyn käyttöehdot

Miksi rekisteröityä?

Jos haluat seurata edistymistäsi, kasvattaa vahvuuslukuasi ja vertailla menestystäsi muiden pelaajien tuloksiin, täytyy sinun rekisteröityä Avainsiirto.fi-sivuston käyttäjäksi.

Rekisteröityminen on ilmaista eikä se vie aikaa kuin muutaman minuutin. Rekisteröityessäsi Avainsiirto.fi-sivuston käyttäjäksi sinun täytyy hyväksyä sivuston tietosuojaselosteessa mainitut ehdot ja periaatteet.

Avainsiirto.fi- sivuston Tietosuojaseloste

Tietosuojaselosteen tarkoituksena on suojata sivuston käyttäjien yksityisyyttä ja kertoa miten sivuston kautta saatuja henkilötietoja kerätään ja käsitellään. Rekisteröityessään Avainsiirto.fi-sivuston käyttäjäksi käyttäjä hyväksyy sivuston tietosuojaselosteessa mainitut ehdot ja periaatteet. Tietosuojaseloste sisältää henkilötietolain 24 §:ssä säädetyn informointivelvoitteen edellyttämät tiedot.

Rekisterin nimi

Avainsiirto.fi-sivuston käyttäjärekisteri

Rekisterin ylläpitäjä

Shakkilinna Avoin yhtiö
Turpiininkatu 2 C 14
33100 TAMPERE

Yhteyshenkilö

Mika Karttunen, 044 555 6424, mika.karttunen(ät)shakkilinna.fi

Kerättäviä henkilötietoja käytetään Avainsiirto.fi-sivuston tarjoamien palvelujen tuottamiseen, asiakassuhteen ylläpitämiseen sivuston käyttäjän ja sivuston ylläpitäjän välillä sekä palvelun edellyttämien yhteydenottojen mahdollistamiseen.

Rekisteriin talletetaan seuraavat tiedot käyttäjästä

 • Etu- ja sukunimi
 • Asuinpaikkakunta
 • Syntymävuosi
 • Sähköpostiosoite
 • Käyttäjätunnus ja salasana Avainsiirto.fi-sivustolle

Rekisterin tiedot kerätään käyttäjien itse ilmoittamista tiedoista Avainsiirto-fi-sivustolla

Tietoja säilytetään asiakassuhteen jatkumisen ajan. Mikäli henkilörekisteri lakkaa olemasta rekisterin ylläpitäjän toiminnan kannalta tarpeellinen, rekisteri hävitetään.

Tiedot on tallennettu MySQL-tietokantaan, joka sijaitsee verkkopalveluyhtiö Sigmatic Oy:n ylläpitämillä palvelimilla.

Käyttäjän henkilö- tai yhteystietoja ei myydä, vuokrata, lainata tai luovuteta eteenpäin. Yhteystietoja, käytännössä käyttäjän sähköpostiosoitetta, käytetään vain rekisterin ylläpitäjän ja käyttäjän välisten tiedotteiden ja ilmoituksien lähettämiseen. Sähköpostitse rekisterin ylläpitäjä voi esimerkiksi ilmoittaa käyttökatkoksista, sivuston uusista ominaisuuksista ja ylläpitäjän järjestämistä tapahtumista. Mikäli käyttäjä ei halua vastaanottaa ilmoituksia rekisterin ylläpitäjältä, voi hän kieltää sen esim. lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mika.karttunen(ät)shakkilinna.fi

Käyttäjillä on oikeus saada tarkistaa itseään koskevat tiedot, oikeus vaatia virheellisen tiedon oikaisua sekä muutoinkin turvautua henkilötietolaissa turvattuihin oikeuksiinsa. Asiaa koskevat pyynnöt osoitetaan rekisterin ylläpitäjälle, esim. lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mika.karttunen(ät)shakkilinna.fi.

Henkilötietolain (HetiL 523/99, 10 §) mukainen rekisteriseloste

 1. Rekisterin ylläpitäjä: Shakkilinna Avoin yhtiö. Yhteyshenkilö: Mika Karttunen, mika.karttunen(ät)shakkilinna.fi
 2. Rekisterin nimi: Avainsiirto.fi-sivuston käyttäjärekisteri
 3. Käyttötarkoitus: Avainsiirto.fi-sivuston tarjoamien palvelujen tuottaminen, asiakassuhteen ylläpitäminen sivuston käyttäjän ja sivuston ylläpitäjän välillä sekä palvelun edellyttämien yhteydenottojen mahdollistamiseen.
 4. Rekisterin sisältö: Käyttäjän henkilötiedot:
  Etu- ja sukunimi
  Asuinpaikkakunta
  Syntymävuosi
  Sähköpostiosoite
  Käyttäjätunnus ja salasana Avainsiirto.fi-sivustolle
 5. Tietolähteet: Tietolähteenä on käyttäjän itsensä antamat tiedot.
 6. Tietojen luovutus ja siirto: Käyttäjän henkilö- tai yhteystietoja ei myydä, vuokrata, lainata tai luovuteta eteenpäin. Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.
 7. Suojausperiaatteet: Tiedot on tallennettu MySQL-tietokantaan, joka sijaitsee verkkopalveluyhtiö Sigmatic Oy:n ylläpitämillä palvelimilla.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Avainsiirto.fi on?

Avainsiirto.fi on shakin opetussivusto. Sivusto sisältää tehtäviä, joiden avulla käyttäjä oppii shakkipelin säännöt, shakin taktiikkaa ja strategiaa. Sivuston ylläpitäjänä toimii Shakkilinna joka tuottaa myös sivuston tehtäväsisällöt.

Sivuston tehtäviä voi tehdä ilman rekisteröitymistä, mutta tällöin sivusto ei muista mitkä tehtävät käyttäjä on jo tehnyt tai kuinka hyvin hän on niistä suoriutunut. Suosittelemme siis rekisteröitymään sivuston käyttäjäksi!


Mikä on Shakkilinna?

Shakkilinna on Tamperelainen yhtiö, joka järjestää shakkikerhoja koululaisille Pirkanmaalla, tuottaa laadukkaita oppimateriaaleja shakkikerhoille ympäri Suomen ja järjestää erilaisia tapahtumia, kuten koulutuspäiviä shakin opettamisesta kiinnostuneille. Lisäksi Shakkilinnan toimintaan kuuluvat yksityis- ja ryhmävalmennuksien järjestäminen harrastajista mestaritasolle saakka. Shakkilinnan toiminnasta voi lukea enemmän osoitteesta www.shakkilinna.fi


Miten muuten voin opetella shakkia?

Shakkia voi opetella esimerkiksi osallistumalla shakkikerhoon tai -kurssille tai lukemalla shakkikirjallisuutta. Lisätietoa tavoista opetella shakkia löydät Shakkilinnan sivuilta osoitteesta www.shakkilinna.fi sekä Suomen Shakkiliiton sivuilta osoitteesta http://www.shakkiliitto.net/Rekisteröityminen


Miksi minun kannattaa rekisteröityä?

Avainsiirto.fi-sivuston tehtäviä voi tehdä myös ilman rekisteröitymistä. Mutta jos haluat seurata edistymistäsi, kasvattaa vahvuuslukuasi ja vertailla menestystäsi muiden pelaajien tuloksiin, täytyy sinun rekisteröityä Avainsiirto.fi-sivuston käyttäjäksi.

Rekisteröityminen on ilmaista eikä se vie aikaa kuin muutaman minuutin. Rekisteröityäsi voi kirjautua sivustolle henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Sivusto muistaa mitkä tehtävät olet jo tehnyt ja laskee sinulle vahvuuslukua.


Mitä tietoja minulta kysytään rekisteröitymisen yhteydessä?

Rekisteröityessäsi sivustolle sinua pyydetään kertomaan:

 • Etu- ja sukunimesi
 • Asuinpaikkakuntasi
 • Syntymävuotesi
 • Sähköpostiosoitteesi

Ovatko tietoni suojassa ja mihin niitä käytetään?

Käyttäjien yksityisyyttä suojaa Tietosuojaseloste. Tietosuojaselosteessa on kerrottu miten sivuston kautta saatuja henkilötietoja kerätään ja käsitellään. Rekisteröityessäsi Avainsiirto.fi-sivuston käyttäjäksi sinun täytyy hyväksyä sivuston tietosuojaselosteessa mainitut ehdot ja periaatteet.Rekisteröityneet käyttäjät


Miten muutan tai poistan tietoni sivustolta?

Mikäli huomaat että sivustolle tallennetuissa henkilötiedoissasi on virhe tai jos haluat irtisanoa rekisteröitymisesi, ota yhteyttä tietorekisterin ylläpitäjään Shakkilinnaan. Voit esimerkiksi lähettää sähköpostia yhteydenottolomakkeella.


Mitä tehtävien kohdalla näkyvät lukot ovat?

Lukot kertovat tehtävän vaikeusasteen sekä oletko jo suorittanut kyseisen tehtävän.

Lukot kuvaavat vaikeustasoa kyseisen tehtäväpaketin sisällä. Yhden lukon tehtävät ovat helpoimpia ja viiden lukon vaikeimpia.


Vihreä lukko: tehtävä on suoritettu oikein.

Keltainen lukko: olet aloittanut tehtävän mutta sitä ei ole vielä suoritettu oikein.

Punainen lukko: et ole vielä kokeillut tehtävää.Vahvuusluku


Mikä on käyttäjän vahvuusluku?

Käyttäjän vahvuusluku on luku joka kertoo kuinka hyvin käyttäjä, eli sinä, olet onnistunut tehtävien suorittamisessa. Mitä korkeampi vahvuusluku, sitä taitavampi olet!


Mikä on tehtävän vahvuusluku?

Jokaisella tehtävällä on oma vahvuusluku. Mitä vaikeampi tehtävä, sen suurempi vahvuusluku sillä on.


Miten käyttäjän vahvuusluku lasketaan?

Kaikilla käyttäjillä on aluksi sama vahvuusluku eli 0.

Käyttäjän, eli sinun vahvuuslukusi joko kasvaa tai pienenee tehtävän suorittamisen mukaan. Vahvuusluvun muutoksen suuruus riippuu lisäksi tehtävän ja käyttäjän välisestä vahvuuslukuerosta.

Jos voitat, nousee sinun vahvuuslukusi selo-laskukaavan mukaan.

Jos saat tasapelin, nousee/laskee sinun vahvuuslukusi selo-laskukaavan mukaan.

Jos häviät, laskee sinun vahvuuslukusi selo-laskukaavan mukaan.


Oikea vastaus (voitto tehtävästä)

 • Suoritat tehtävän heti oikein, katsomatta vihjettä.

Vihjeen kautta ratkaistu (tasapeli tehtävästä)

 • Katsot ensin vihjeen jonka jälkeen suoritat tehtävän oikein.
 • Suoritat tehtävän ensin väärin (katsomatta vihjettä), mutta väärän vastauksen jälkeen suoritat tehtävän oikein.

Väärä vastaus (häviö tehtävälle)

 • Suoritat tehtävän väärin ainakin kaksi kertaa.
 • Katsot heti vihjeen ja suoritat tehtävän silti väärin.

Arvot

Arvo määräytyvät vahvuusluvun mukaan. Alta näet, mikä vahvuusluku on saavutettava saadakseen kyseisen arvon.

Vahvuusluku

Arvo

0
100
200
300
400
500
600
700
800
900
1000
1100
1200
1300
1400
1500
1600
1700
1800
1900
2000
2100
2200
2300
2400
2500
2600
2700
2800
2900
3000
3100
3200
3300