Avainsiirrossa jo miltei 450 käyttäjätunnusta!

Lähetetty tiistaina 16. syyskuuta 2014 klo 05:44

Avainsiirtoon on rekisteröity jo miltei 450 käyttäjätunnusta. Lisä toki mahtuu, joten vinkkaa kaverillesikin mainiosta mahdollisuudesta. Pelkkä linkki riittää: www.avainsiirto.fi

Syksy on hyvä aika harrastaa shakkia sisätiloissa, vaikkapa ratkoen tehtäviä Avainsiirrossa. Aika moni onkin oivaltanut tämän.

Tehtäviä on tietenkin mahdollista ratkoa myös ilman omaa tunnusta, mutta rekisteröityminen kannattaa. Tällöin sivusto muistaa käyttäjän ja tämän suoritukset sekä laskee niistä vahvuuslukua.

Mukavaa syksyä tehtävien parissa!

Syyskausi käyntiin viikkotehtävien tahdissa!

Lähetetty perjantaina 22. elokuuta 2014 klo 15:52

Viikkotehtäviä ehti ilmestyä sivustolle kesän mittaan yli 10 kappaletta! Ei ole kuitenkaan mitään hätää niiden loppumisesta, sillä syksy 2014 jatkuu viikkotehtävien tahdissa!

Tämän viikon tehtävä "Ehkäpä pieni välipala, madam?" sisältää mielenkiintoisen taktisen teeman. Hyppää linkillä tehtävään, ja tee viikon avainsiirtosi!

Kesä ja viikkotehtävät!

Lähetetty keskiviikkona 11. kesäkuuta 2014 klo 15:56

Tänään (11.6.) Avainsiirto-sivustolle ilmestyi jo toinen viikkotehtävä. Ensimmäinen oli myös aika vaikea, mutta tämän viikon tehtävä on kiistatta sivuston vaikeimpia tehtäviä tällä hetkellä.

Viikkotehtävät eivät vaikeudu jokainen viikko, vaan välillä sivustolle tulee myös helpompia tehtäviä.

Viikon 24 tehtävä on hieno taktinen keino, jolla voi yllättää myös shakkia paljon pelanneita. Idea kannattaa siis laittaa oman ajattelukeskuksen ilmoitustaululle.

Loppupeli ja strategia, shakkiosaamisen perusta!

Lähetetty keskiviikkona 28. toukokuuta 2014 klo 13:18

Aktiivisimman sivuston käyttäjät ovatkin jo varmaan huomanneet, että loppupelipaketti ja strategiapaketti ovat saaneet runsaasti sisältöä toukokuussa. Niiden avulla voi helposti oppia loppupelin ja shakkistrategian perusteet.

Ensimmäisen 300 tehtävän kokonaisuuden viimeinen uusi paketti on keskipeli, jossa taktisia ja strategisia ideoita hyödyntäen tehdään parhaita ratkaisuja asemissa, joissa on paljon nappuloita.

Nyt laitetaan avauspeli kuntoon!

Lähetetty torstaina 1. toukokuuta 2014 klo 11:16

Avauksesta lähtien on syytä tehdä hyviä ratkaisuja. Avauspelaamista voi harjoittaa avausvaihetta käsittelevillä tehtävillä, joita lisättiin tänään (1.5.) 15 kappaleen verran. Lisää täydennyksiä on odotettavissa hyvin pian.

Avainsiirto-sivuston ensimmäisen tehtäväkokonaisuuden (300 tehtävää) oli suunniteltu valmistuvan huhtikuun loppuun mennessä, mutta aikataulu venyy hieman. Tällä hetkellä sivustolla on 215 tehtävää.

Shakkimattipaketti valmis!

Lähetetty torstaina 3. huhtikuuta 2014 klo 11:02

Shakkimattipakettiin tehtiin täydennys tänään (3.4.). Paketissa on nyt 30 shakkimattitehtävää. Seuraavia täydennyksiä on odotettavissa piakkoin.

Voit jakaa kokemuksiasi ja keskustella tehtävistä Avainsiirron facebook-sivulla, jonne pääset suoraan tästä.

Avainsiirto Facebookiin!

Lähetetty torstaina 6. maaliskuuta 2014 klo 09:06

Avainsiirto liittyi Facebookiin tänään (6.3.)! Tutustu ja tykkää: Avainsiirto yhteisö Yhteisön sivulle voit jakaa muiden kanssa kokemuksiasi tehtävistä, keskustella niistä tai vaikka vertailla vahvuuslukukehitystäsi muiden kanssa.

Nappulapaketit ovat valmiit!

Lähetetty perjantaina 28. helmikuuta 2014 klo 10:52

Nyt sivustolla on jo yli 150 tehtävää, joilla pääset mukavasti alkuun. Seuraavat täydennykset tulevat shakkimatteihin! Avainsiirto toivottaa ratkomisen ja onnistumisen iloa kaikille!

Uusia tehtäviä!

Lähetetty tiistaina 18. helmikuuta 2014 klo 06:29

Ratsupaketin täydennys uusilla tehtävillä on aloitettu. Tule ja testaa! Näiden lisäksi mittava täydennys on tulossa viikolla 9, jolloin myös muut tehtäväpaketit saavat täydennyksiä.

Kuningatar-pakettiin 20 tehtävää!

Lähetetty sunnuntaina 8. joulukuuta 2013 klo 01:17

Kuningatar pakettiin lisättiin hetki sitten 20 tehtävää. Uusia tehtäviä tullaan lisämään vauhdikkaammin joulun jälkeen.

Täydennyksiä lähetti-pakettiin!

Lähetetty torstaina 17. lokakuuta 2013 klo 23:50

Lähettipaketti on saanut 22 uutta tehtävää. Seuraavana lisäyksiä tulee kuningatarpakettiin.

Lisää tehtäviä!

Lähetetty maanantaina 23. syyskuuta 2013 klo 11:12

Tehtäväpakettien sisältö tulee kasvamaan syksyn kuukausina nyt, kun tehtävien järjestelmällinen laadinta on alkanut.

Nyt on jo nähtävissä noin 30 uutta tehtävää Torni-paketissa. Vastaavaan tapaan täydennyksiä on tulossa myös muihin paketteihin.
Seuraavana vuorossa on Lähetti-paketti. Ratkaisemisen iloa kaikille!

Tutustu Torstiin!

Lähetetty maanantaina 8. huhtikuuta 2013 klo 09:26

Avainsiirto on sopinut työsopimuksen huhtikuussa 2013 Torsti Tornin kanssa. Torstin tehtävänä on toimia Avainsiirron käyttäjien väsymättömänä avustajana. Torsti antaa vihjeitä ja palautetta käyttäjille. Tuo sympaattinen hahmo myötäelää käyttäjän voitoissa ja tappioissa. Rekisteröidy ja tutustu Torstiin!

Sivuston ensimmäinen tehtäväkokonaisuus

Lähetetty maanantaina 8. huhtikuuta 2013 klo 09:18

Sivuston ensimmäinen tehtäväkokonaisuus on kokonaisuudessaan valmis huhtikuuhun 2014 mennessä. Tehtäväkokonaisuus käsittää 300 opettavaa ja ohjaavaa shakkitehtävää! Vaikka sivusto on vasta testausvaiheessa, on tehtäväkokonaisuuteen liittyvät tehtäväkategoriat jo näkyvillä.

Tervetuloa sivustolle!

Lähetetty torstaina 7. maaliskuuta 2013 klo 12:28

Avainsiirto on avattu! Avainsiirto on uudenlainen shakin oppimisympäristö, jota ei ole aikaisemmin ollut Suomessa. Myös kansainvälisessä vertailussa Avainsiirto kulkee shakin opetusympäristöjen kehityksen kärjessä. Tehtäväsisältöjen puolesta Avainsiirto on täydessä valmiudessaan huhtikuuhun 2014 mennessä. Tervetuloa tutustumaan!
Sivustoa ylläpitää Shakkilinna.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Avainsiirto.fi on?

Avainsiirto.fi on shakin opetussivusto. Sivusto sisältää tehtäviä, joiden avulla käyttäjä oppii shakkipelin säännöt, shakin taktiikkaa ja strategiaa. Sivuston ylläpitäjänä toimii Shakkilinna joka tuottaa myös sivuston tehtäväsisällöt.

Sivuston tehtäviä voi tehdä ilman rekisteröitymistä, mutta tällöin sivusto ei muista mitkä tehtävät käyttäjä on jo tehnyt tai kuinka hyvin hän on niistä suoriutunut. Suosittelemme siis rekisteröitymään sivuston käyttäjäksi!


Mikä on Shakkilinna?

Shakkilinna on Tamperelainen yhtiö, joka järjestää shakkikerhoja koululaisille Pirkanmaalla, tuottaa laadukkaita oppimateriaaleja shakkikerhoille ympäri Suomen ja järjestää erilaisia tapahtumia, kuten koulutuspäiviä shakin opettamisesta kiinnostuneille. Lisäksi Shakkilinnan toimintaan kuuluvat yksityis- ja ryhmävalmennuksien järjestäminen harrastajista mestaritasolle saakka. Shakkilinnan toiminnasta voi lukea enemmän osoitteesta www.shakkilinna.fi


Miten muuten voin opetella shakkia?

Shakkia voi opetella esimerkiksi osallistumalla shakkikerhoon tai -kurssille tai lukemalla shakkikirjallisuutta. Lisätietoa tavoista opetella shakkia löydät Shakkilinnan sivuilta osoitteesta www.shakkilinna.fi sekä Suomen Shakkiliiton sivuilta osoitteesta http://www.shakkiliitto.net/Rekisteröityminen


Miksi minun kannattaa rekisteröityä?

Avainsiirto.fi-sivuston tehtäviä voi tehdä myös ilman rekisteröitymistä. Mutta jos haluat seurata edistymistäsi, kasvattaa vahvuuslukuasi ja vertailla menestystäsi muiden pelaajien tuloksiin, täytyy sinun rekisteröityä Avainsiirto.fi-sivuston käyttäjäksi.

Rekisteröityminen on ilmaista eikä se vie aikaa kuin muutaman minuutin. Rekisteröityäsi voi kirjautua sivustolle henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Sivusto muistaa mitkä tehtävät olet jo tehnyt ja laskee sinulle vahvuuslukua.


Mitä tietoja minulta kysytään rekisteröitymisen yhteydessä?

Rekisteröityessäsi sivustolle sinua pyydetään kertomaan:

  • Etu- ja sukunimesi
  • Asuinpaikkakuntasi
  • Syntymävuotesi
  • Sähköpostiosoitteesi

Ovatko tietoni suojassa ja mihin niitä käytetään?

Käyttäjien yksityisyyttä suojaa Tietosuojaseloste. Tietosuojaselosteessa on kerrottu miten sivuston kautta saatuja henkilötietoja kerätään ja käsitellään. Rekisteröityessäsi Avainsiirto.fi-sivuston käyttäjäksi sinun täytyy hyväksyä sivuston tietosuojaselosteessa mainitut ehdot ja periaatteet.Rekisteröityneet käyttäjät


Miten muutan tai poistan tietoni sivustolta?

Mikäli huomaat että sivustolle tallennetuissa henkilötiedoissasi on virhe tai jos haluat irtisanoa rekisteröitymisesi, ota yhteyttä tietorekisterin ylläpitäjään Shakkilinnaan. Voit esimerkiksi lähettää sähköpostia yhteydenottolomakkeella.


Mitä tehtävien kohdalla näkyvät lukot ovat?

Lukot kertovat tehtävän vaikeusasteen sekä oletko jo suorittanut kyseisen tehtävän.

Lukot kuvaavat vaikeustasoa kyseisen tehtäväpaketin sisällä. Yhden lukon tehtävät ovat helpoimpia ja viiden lukon vaikeimpia.


Vihreä lukko: tehtävä on suoritettu oikein.

Keltainen lukko: olet aloittanut tehtävän mutta sitä ei ole vielä suoritettu oikein.

Punainen lukko: et ole vielä kokeillut tehtävää.Vahvuusluku


Mikä on käyttäjän vahvuusluku?

Käyttäjän vahvuusluku on luku joka kertoo kuinka hyvin käyttäjä, eli sinä, olet onnistunut tehtävien suorittamisessa. Mitä korkeampi vahvuusluku, sitä taitavampi olet!


Mikä on tehtävän vahvuusluku?

Jokaisella tehtävällä on oma vahvuusluku. Mitä vaikeampi tehtävä, sen suurempi vahvuusluku sillä on.


Miten käyttäjän vahvuusluku lasketaan?

Kaikilla käyttäjillä on aluksi sama vahvuusluku eli 0.

Käyttäjän, eli sinun vahvuuslukusi joko kasvaa tai pienenee tehtävän suorittamisen mukaan. Vahvuusluvun muutoksen suuruus riippuu lisäksi tehtävän ja käyttäjän välisestä vahvuuslukuerosta.

Jos voitat, nousee sinun vahvuuslukusi selo-laskukaavan mukaan.

Jos saat tasapelin, nousee/laskee sinun vahvuuslukusi selo-laskukaavan mukaan.

Jos häviät, laskee sinun vahvuuslukusi selo-laskukaavan mukaan.


Oikea vastaus (voitto tehtävästä)

  • Suoritat tehtävän heti oikein, katsomatta vihjettä.

Vihjeen kautta ratkaistu (tasapeli tehtävästä)

  • Katsot ensin vihjeen jonka jälkeen suoritat tehtävän oikein.
  • Suoritat tehtävän ensin väärin (katsomatta vihjettä), mutta väärän vastauksen jälkeen suoritat tehtävän oikein.

Väärä vastaus (häviö tehtävälle)

  • Suoritat tehtävän väärin ainakin kaksi kertaa.
  • Katsot heti vihjeen ja suoritat tehtävän silti väärin.

Arvot

Arvo määräytyvät vahvuusluvun mukaan. Alta näet, mikä vahvuusluku on saavutettava saadakseen kyseisen arvon.

Vahvuusluku

Arvo

0
100
200
300
400
500
600
700
800
900
1000
1100
1200
1300
1400
1500
1600
1700
1800
1900
2000
2100
2200
2300
2400
2500
2600
2700
2800
2900
3000
3100
3200
3300